Influence of «M-Feed» additives in diets on blood indicators of broiler chicken CROSS-308
DOI:
https://doi.org/10.28983/asj.y2021i10pp81-83Keywords:
feed additive, broilers, blood parameters, hemoglobin, globulins, physiological normAbstract
The article presents materials on the study of the effect of the new feed additive "M-Feed" in broiler chickens' diets on the blood composition. It was found that the use of the feed additive "M-Feed" in the composition of broiler chicken feed at the age of 0 to 30 days in the amount of 250 mg per 100 g of feed, and from 31 to 41 days in the amount of 100 mg / 100 g of compound feed, with the cellular method of growing, improves the blood composition and health of broilers.
Downloads
References
Горлов И. Ф. Создание системных технологий производства продукции животноводства // Вестник мясного скотоводства. 2010. № 63. Т. 1. . С. 9–15.
Горлов И. Ф., Сложенкина М. И., Храмова В. Н. Основы современных аспектов технологии мясопродуктов. Волгоград, 2013. 83 с.
Надточий А. Ю., Заболотных М. В. Применение нетрадиционных кормовых добавок в птицеводстве Омской области // Национальная ассоциация ученых (НАУ). 2016. № 1 (17). С. 155–156.
Стяжкина А. А., Неверова О.П., Горелик О.В. Убойные качества цыплят-бройлеров при использовании нетрадиционных кормовых добавок // Аграрный вестник Урала. 2016. № 9 (151). С. 57–62.
Mazanko M.S., Gorlov I.F., Prazdnov E.V., Makarenko M.S., Usatov A. V. Bacillus probiotic supplementations improve laying performance, egg quality, hatching of laying hens, and sperm quality of roosters // Probiotics and Antimicrobial Proteins. 2018. № 10 (2). P. 367–373.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2021 The Agrarian Scientific Journal
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.