Amino acid meat composition of the Edilbaev breed lambs born in single and double litters

Authors

  • Alexey Vyacheslavovich Molchanov Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov
  • Karina Alekseevna Egorova Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov

DOI:

https://doi.org/10.28983/asj.y2022i5pp56-58

Keywords:

mutton, type of birth, Edilbaev breed, chemical composition of meat

Abstract

The article presents data on the amino acid composition of the meat of Edilbaev rams of different types of birth. The content of essential and non-essential amino acids was studied; the ratio of the group of essential amino acids to the group of non-essential amino acids is 0.67-0.69, with the recommended norm of a balanced diet of 0.56-0.67. The studies were carried out in SPO "Kamyshinskoye" of the Kamyshinsky district of the Volgograd region on lambs of the Edilbaev breed of single and twin birth types.

Downloads

Download data is not yet available.

References

Ерохин А. И., Карасев Е. А., Ерохин С. А. Интенсификация производства и повышение качества мяса овец. М.: МЭСХ, 2015. 304 с.

Князьков А. В., Кравченко Н. И. Многоплодие маток в зависимости от типа их рождения // Овцы, козы, шерстяное дело. 2003. № 3. С. 13–15.

Молчанов А. В., Егорова К. А. Количественная и качественная характеристика мясной продуктивности баранчиков эдильбаевской породы, рожденных в одинцовых и двойневых пометах // Аграрный научный журнал. 2020. № 4. С. 61–63.

Молчанов А. В., Козин А. Н. Качественные показатели баранины в зависимости от тонины шерсти // Овцы, козы, шерстяное дело. 2017. № 2. С. 24–25.

Молчанов А. В., Лушников В. П., Абулхаиров Р. Мясная продуктивность молодняка овец разных пород аридной зоны Поволжья // Главный зоотехник. 2011. № 8. С. 31–34.

Лаптева М. Д., Миллер Д. Э., Мироманова Ю. В., Вавилов Н. А. Химический состав мясного сырья и его изменения при приготовлении блюд // Молодой ученый. 2016. № 11 (115). С. 403–406.

Published

2022-05-29

Issue

Section

Zootechnics and veterinary

Most read articles by the same author(s)

<< < 1 2 3 > >>