Amino acid meat composition of the Edilbaev breed lambs born in single and double litters
DOI:
https://doi.org/10.28983/asj.y2022i5pp56-58Keywords:
mutton, type of birth, Edilbaev breed, chemical composition of meatAbstract
The article presents data on the amino acid composition of the meat of Edilbaev rams of different types of birth. The content of essential and non-essential amino acids was studied; the ratio of the group of essential amino acids to the group of non-essential amino acids is 0.67-0.69, with the recommended norm of a balanced diet of 0.56-0.67. The studies were carried out in SPO "Kamyshinskoye" of the Kamyshinsky district of the Volgograd region on lambs of the Edilbaev breed of single and twin birth types.
Downloads
References
Ерохин А. И., Карасев Е. А., Ерохин С. А. Интенсификация производства и повышение качества мяса овец. М.: МЭСХ, 2015. 304 с.
Князьков А. В., Кравченко Н. И. Многоплодие маток в зависимости от типа их рождения // Овцы, козы, шерстяное дело. 2003. № 3. С. 13–15.
Молчанов А. В., Егорова К. А. Количественная и качественная характеристика мясной продуктивности баранчиков эдильбаевской породы, рожденных в одинцовых и двойневых пометах // Аграрный научный журнал. 2020. № 4. С. 61–63.
Молчанов А. В., Козин А. Н. Качественные показатели баранины в зависимости от тонины шерсти // Овцы, козы, шерстяное дело. 2017. № 2. С. 24–25.
Молчанов А. В., Лушников В. П., Абулхаиров Р. Мясная продуктивность молодняка овец разных пород аридной зоны Поволжья // Главный зоотехник. 2011. № 8. С. 31–34.
Лаптева М. Д., Миллер Д. Э., Мироманова Ю. В., Вавилов Н. А. Химический состав мясного сырья и его изменения при приготовлении блюд // Молодой ученый. 2016. № 11 (115). С. 403–406.
Downloads
Published
Issue
Section
License
Copyright (c) 2022 The Agrarian Scientific Journal
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.