Processing of onions of the Strigunovsky mestniy variety by extraction

Authors

  • Yuri Viktorovich Rodionov FGBOU VO "TSTU"
  • Grigory Vyacheslavovich Rybin FGBOU VO "TSTU"
  • Artem Anatolievich Guskov FGBOU VO "TSTU"
  • Dmitry Vyacheslavovich Nikitin FGBOU VO "TSTU"
  • Sergey Ivanovich Danilin Michurinsk State Agrarian University
  • Nikolay Vladimirovich Voronin Instrument-making College

DOI:

https://doi.org/10.28983/asj.y2022i2pp142-147

Keywords:

onion of the Strigunovsky mestniy variety, water extraction, vacuum extraction, biologically active substances, hydromodule

Abstract

The article discusses the results of experimental studies of water extraction of external and internal onion flakes of the Strigunovsky mestniy variety by means of heating with constant stirring and the vacuum-pulse method. Optimal hydraulic modules are determined. It has been established that the efficiency of the vacuum-pulse method is higher in comparison with the heating method with constant stirring. Optimal are hydromodules G=1:50 for external dry scales and G=1:100 for internal scales. The vacuum-pulse method allows to reduce the extraction time by 10 minutes.

Downloads

Download data is not yet available.

References

Извлечение биофлавоноидов из шелухи лука в среде субкритической воды / А. В. Лекарь [и др.] // Сверхкритические флюиды: теория и практика. 2012. Т. 7. № 4. С. 4-15.

Кузнецова В. Ю., Кисличенко В. С. Изучение антоцианов смородины черной плодов, клюквы мелкоплодной плодов и лука репчатого шелухи методом ВЭЖХ // Norwegian Journal of Development of the International Science. 2019. № 5-1(30). С. 49-52.

Масс-спектрометрия смесей биофлаваноидов, извлеченных из шелухи лука в среде субкритической воды / С. Н. Борисенко [и др.] // Масс-спектрометрия. 2012. Т. 9. № 2. С. 103-108.

Воронин Н.В., Скоморохова А.И., Филатов И.С., Родионов Ю.В., Никитин Д.В. Упрочнение металлизацией полимерных деталей машин и механизмов АПК, полученных посредством аддитивных технологий // Наука в центральной России. 2022.

Перспективы использования экстракта чеснока в хлебопекарной промышленности / Е. Э. Дзантиева [и др.] // Импортозамещающие технологии и оборудование для глубокой комплексной переработки сельскохозяйственного сырья: материалы I Всерос. конф. с междунар. участием. Тамбов, 2019. С. 348-352.

Получение вкусоароматической добавки на основе водного экстрагирования шелухи чеснока сорта «Юбилейный Грибовский» / Г. В. Рыбин [и др.] // Инновационная техника и технология. 2022. Т. 9. № 2. С. 36-41.

Приготовление концентрированного фитопрепарата из шелухи лука репчатого Аllium сеpа с высоким содержанием биологически активных гетероциклицеских соединений - флаваноидов / Н. К. Жангалиев [и др.] // Проблемы научной мысли. 2017. Т. 1. № 1. С. 270-276.

Прогноз научно-технологического развития агропромышленного комплекса Российской Федерации на период до 2030 года / Л. М. Гохберг [и др.]. М., 2017. 140 с. ISBN 978-5-7598-1561-7.

Универсальная экстрактно-выпарная установка растительного сырья / А. А. Гуськов [и др.] // Наука в центральной России. 2017. № 2(26). С. 32-41.

Упрочнение метализацией полимерных деталей машин и механизмов АПК, полученных посредством аддитивных технологих / Н. В. Воронин [и др.] // Наука в центральной России. 2022. № 2(56). С. 125-134. DOI 10.35887/2305-2538-2022-2-125-134.

Родионов Ю. В., Никитин Д. В., Воронин Н. В., Филатов И. С.. Исследование магнитотермического поверхностного армирования полимерных материалов // Химическое и нефтегазовое машиностроение. 2021. № 7. С. 37-39.

Published

2023-03-21

Issue

Section

Agroengineering

Most read articles by the same author(s)