NEW FEED ADDITIVE “M-FEED” IN RATION OF QUAIL LAYERS

Authors

  • Джунайди Шарамазанович Гайирбегов Mordovia State University named after N.P. Ogarev
  • Фаркат Шауки Ибрахим Ибрахим Mordovia State University named after N.P. Ogarev

DOI:

https://doi.org/10.28983/asj.v0i3.401

Keywords:

quail, feeding, additive, digestibility, nutrients, productivity

Abstract

It has been studied the effect of fodder additives of new generation “M-feed” on di-gestibility of nutrient by quail layers and their egg production. It is found out that the optimization of the amount of the additive in rations of quails improves the digestibility of the main nutrients and increases their egg production by 5.4%.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

Джунайди Шарамазанович Гайирбегов, Mordovia State University named after N.P. Ogarev

Doctor of Agricultural Sciences, Professor of the chair “Zootechnics named after Professor S.A. Lapshin”, National Research Mordovia State University named after N.P. Ogarev. Russia.

Фаркат Шауки Ибрахим Ибрахим, Mordovia State University named after N.P. Ogarev

Post-graduate Student of the of the chair “Zootechnics named after Professor S.A. Lapshin”, National Research Mordovia State University named after N.P. Ogarev. Russia. 

References

1. Адучиев Б.К., Арылов Ю.Н. Влияние новой кормовой добавки «М-Feed» на мясную продуктивность и качество мяса баранчиков калмыцкой курдючной породы // Овцы, козы и шерстяное дело. – 2015. – № 2. – С. 34–37.
2. Влияние гидропонного зеленого корма на переваримость питательных веществ и обмен азота, кальция и фосфора в организме кур-несушек кросса Хайсекс коричневый / А.А. Васильев [и др.]// Современные способы повышения продуктивных качеств сельскохозяйственных животных, птицы и рыбы в свете импортозамещения и обеспечения продовольственной безопасности страны: материалы Междунар. науч.-практ. конф., посвящ. 85-летию со дня рождения д-ра с.-х. наук, Почетного работника ВПО РФ, профессора кафедры «Кормление, зоогигиена и аквакультура» Коробова А.П.; СГАУ им. Н.И. Вавилова. – Саратов, 2015. – С. 202–206.
3. Гидропонный зеленый корм в рационах несушек / А.А. Васильев [и др.] // Животноводство России. – 2017. – № 7. – С. 13–17.
4. Кормовая добавка природного происхождения в рационах перепёлок / Ф.Ш. Ибрахим [и др.] // Птицеводство. – 2017. – № 7. – С. 29–31.
5. Коробов А.П., Кочнев Ю.А. Использование биологически активных веществ в кормлении свиней и птицы. – Саратов: Науч. кн., 2008. – 386 с.
6. Применение натурального стимулятора роста «M-Feed» в промышленном птицеводстве / И.А. Егоров [и др.]. – СПб., 2010. – С. 12–22.
7. Эффективность использования гидропонного зеленого корма в рационах кур-несушек / А.А. Васильев [и др.]// Аграрный научный журнал. – 2015. – № 1. – С. 14–17.
8. Эффективность использования гидропонного зеленого корма в рационах кур-несушек / Л.А. Сивохина [и др.] // Аграрная наука в ХХI веке: проблемы и перспективы: материалы VIII Всерос. науч.-практ. конф. – Саратов, 2014. – С. 275–278.

Published

2018-03-22

Issue

Section

Естественные науки

Most read articles by the same author(s)