DISTRIBUTION AREA OF LOCAL PEAR VARIETIES IN SHAKI-ZAQATALA REGION OF AZERBAIJAN

Authors

  • Джошгун Исрафил оглы Мамедов Genetic Resources Institute of ANAS, AZERBAIJAN

DOI:

https://doi.org/10.28983/asj.v0i3.403

Keywords:

pear, variety, folk selection, distribution area

Abstract

The presented paper contains materials on the importance, usage, area of distribution of pear and altitude of its distribution area from the sea level in the Sheki-Zakatala region of Azerbaijan.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biography

Джошгун Исрафил оглы Мамедов, Genetic Resources Institute of ANAS, AZERBAIJAN

Genetic Resources Institute of ANAS, AZERBAIJAN

References

1. Байрамова Д.Б., Мамедов Ш.Ш. Сорта груши, распространенные в Шеки-Закатальской зоне. – Баку, 2010. – Т. II. – С. 204–208.
2. Программа и методика сортоизучения плодовых, ягодных и орехоплодных культур / под общ. ред. Е.Н. Седова и Т.П. Огольцовой. – Орел: ВНИИСПК, 1999. – С. 10–22.
3. Раджабли А.Дж. Плодовые культуры Азербайджана. – Баку, 1966. – С. 38–53.
4. Седов Е.Н., Долматов Е.А., Красова Н.Г. Оценка исходных форм и результаты селекции груши во ВНИИСПК // Аграрный научный журнал. – 2017. – № 8. – С. 29–32.
5. Справочник садовода. “Seda” eHM / Д.Б. Байрамова [и др.]. – Баку, 1997. – С. 29–36.
6. Шихиева Ф.И. Методические указания по отбору и выращиванию районированных и новых перспективных для Азербайджана сортов груши. – Баку, 1986. – С. 25–26.
7. MammadovJ.I., Bayramova D.B. Lokalvarietnes of pear widespread in Azerbaijan. Bolqariya, 2016, Р. 32–38.

Published

2018-03-22

Issue

Section

Естественные науки