Intensification of preparation for grain milling
DOI:
https://doi.org/10.28983/asj.v0i7.530Keywords:
grain, flour, grind, ultrasound, ultrasonic deviceAbstract
In this work the actual scientific and production task of increase of efficiency of preparation of grain for simple grinding is solved. This is done by wet cleaning the surface from dirt and insects. Is the achievement of optimum grinding condition parameters with the intensification of the process of ultrasonic vibrations. Analytically and experimentally investigated and installed structural-regime parameters of the ultrasonic plant and technology for cleaning
and courage of grain. The authors consider the regularities of the influence of structural and regime parameters on the intensity of grain processing in an ultrasonic plant.
Downloads
Download data is not yet available.
References
1. Акопян В.Б., Ершов Ю.А. Основы взаимодейтвия ультразвука с биологическими объектами. – М., 200. 5 – 224 с.
2. Егоров, Г.А. Управление техническими средствами зерна. – Воронеж, 2000. – 348 с.
3. Особенности подготовки зерна к помолу / Ф.Я. Рудик [и др.] // Актуальные проблемы ветеринарной медицины и пищевых технологий: материалы
Междунар. науч.-практ. конф. – Саратов: Наука. – С. 150–154.
4. Рудик Ф.Я., Морозов А.А., Семилет Н.А. Очистка и увлажнение зерна в ультразвуковом поле // Научное обозрение. – 2016. – № 2. – С. 22–29.
5. Ультразвуковая обработка зерна при подготовке к помолу / Ф.Я. Рудик [и др.] // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2016. – № 2. – С. 53–56.
2. Егоров, Г.А. Управление техническими средствами зерна. – Воронеж, 2000. – 348 с.
3. Особенности подготовки зерна к помолу / Ф.Я. Рудик [и др.] // Актуальные проблемы ветеринарной медицины и пищевых технологий: материалы
Междунар. науч.-практ. конф. – Саратов: Наука. – С. 150–154.
4. Рудик Ф.Я., Морозов А.А., Семилет Н.А. Очистка и увлажнение зерна в ультразвуковом поле // Научное обозрение. – 2016. – № 2. – С. 22–29.
5. Ультразвуковая обработка зерна при подготовке к помолу / Ф.Я. Рудик [и др.] // Хранение и переработка сельхозсырья. – 2016. – № 2. – С. 53–56.