The formation of adipose tissue and its qualitative parameters in rams of edilbay breed on the level of milk yield of their mothers

Authors

  • Margarita Vasilyevna Zabelina Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov
  • Anatoliy Pavlovich Skrynnikov Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov
  • Alexander Sergeevich Filatov Volga Research Institute for Production and Processing of Livestock Products
  • Tatyana Stanislavovna Preobrazhenskaya Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov

DOI:

https://doi.org/10.28983/asj.y2019i9pp43-47

Keywords:

broad tail fat, perinephric fat, localization, synthesis of adipose tissue, iodine number, melting point, rams

Abstract

The article presents data on the localization of various types of adipose tissue in the body of sheep and presents a comparative characteristic of physical and chemical parameters of broad tail and perinephric fat of sheep of the edilbay breed of 4 and 7 months of age.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

Margarita Vasilyevna Zabelina, Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov

Doctor  of  Biological  Sciences,  Professor

Anatoliy Pavlovich Skrynnikov, Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov

Competitor

Alexander Sergeevich Filatov, Volga Research Institute for Production and Processing of Livestock Products

Doctor of Agricultural Sciences, Professor

Tatyana Stanislavovna Preobrazhenskaya, Saratov State Agrarian University named after N.I. Vavilov

Сandidate of Agricultural Sciences, Associate Professor

References

1. Андриенко Д.А. Характер распределения жировой ткани в организме молодняка овец ставропольской породы овец на Южном Урале // Пути реализации Федеральной науч.-техн. программы развития сельского хозяйства на 2017–2025 годы: материалы Междунар. науч.-практ. конф., посвящ. 75-летию Курганской области. – Курган, 2018. – С. 346–350.
2. Гаглоев А.Ч., Негреева А.Н., Фролов Д.А. Качество мяса и жира у баранчиков разного генотипа // Технологии пищевой перерабатывающей промышленности АПК – продукты здорового питания. – 2016. – № 2 (10). – С. 14–18.
3. Жирнокислотный состав жира баранчиков и бычков, выращенных в условиях естественных пастбищ Заволжья / И.Ф. Горлов [и др.] // Овцы, козы, шерстяное дело. – 2018. – № 2. – С. 38–40.
4. Забелина М.В., Лушников В.П. Особенности состава липидов мышечной ткани овец и влияние его на качество баранины. – Саратов, 2005. – 36 с.
5. Забелина М.В., Белова М.В. Фракционный и жирнокислотный состав липидов и биологическая полноценность мышечной ткани молодняка коз русской породы // Проблемы биологии продуктивных животных. – 2011. – № 3. – С. 51–56.
6. Значение, теория и практика использования гуминовых кислот в животноводстве / А.А. Васильев [и др.] // Аграрный научный журнал. – 2018. – № 1. – С. 3–6.
7. Каласов М.Б., Никонова Е.А. Химический состав жировой ткани молодняка овец казахской грубошерстной курдючной породы // Известия Оренбургского государственного аграрного университета. – 2015. – № 3 (53). – С. 146–148.
8. Шкилев П.Н., Андриенко Д.А., Косилов В.И. Особенности жироотложения в организме молодняка овец ставропольской породы и химический состав жира-сырца // Известия Оренбургского государственного аграрного университета. – 2010. – № 4 (28). – С. 97–99.
9. Характеристика жировой ткани баранов эдильбаевской породы / В.Е. Никитченко [и др.] // Мясная индустрия. – 2011. – № 4. – С. 43–44.

Published

2019-09-24

Issue

Section

Zootechnics and veterinary

Most read articles by the same author(s)