MEAT QUALITIES OF PIGS WHEN USING THE EXTRACT of DUODENAL ULCER AND PROBIOTICS
DOI:
https://doi.org/10.28983/asj.v0i5.96Keywords:
pigs, intestinal hormones, probiotics, fattening and meat quality, physico-chemical and histomorphological characteristics of meatAbstract
It has been studied the complex action of intestinal hormones and probiotics “Vetom 1.1” and “Bifidobakterin” on the productivity of pigs. The application of the extract of in-testinal secretory apparatus and probiotics “Vetom 1.1” and “Bifidobakterin” promoted more efficient consumption of food, reduction the cost of pork production and improvement its quality characteristics. It is found out that the meat quality of carcasses, and or-ganoleptic characteristics of meat samples were the best in pork got from animals treated with these preparations. Physicochemical indicators were the best in pork got from, which was fed with extract of the duodenum in doses of 30-50 ml and probiotic “Bifidobakterin” indoses of 0.1-0.2 g, depending on the age.
Downloads
References
2. Кабанов В.Д. Свиноводство. – М.: Колос, 2001. – 431 с.
3. Откормочные, мясные качества свиней при различных способах и дозах введения препаратов кишечных полипептидов / В.В. Федюк [и др.] // Ветеринария Кубани. – 2012. – № 1. – С. 7–9.
4. Полозюк О.Н., Колесников И.А., Полотовский К.А. Влияние биологически активных веществ на биохимические показатели крови подсвинков // Использование и эффективность современных селекционно-генетических методов в животноводстве: материалы 24-го заседания межвуз. координац. совета по свиноводству, пос. Персиановский, 22–23 окт. 2015. – пос. Персиановский, 2015. – С. 152–154.
5. Полозюк О.Н., Башкатова Н.А. Влияние условий содержания на рост и развитие молодняка // Вестник ДонГАУ. – 2015. – № 2 (8). – С. 9–11.
6. Пробиотики в животноводстве / В.И. Левахин [и др.] // Вестник мясного скотоводства. – 2013. – Т. 1. – № 79. – С. 7–10.