MEAT QUALITIES OF PIGS WHEN USING THE EXTRACT of DUODENAL ULCER AND PROBIOTICS

Authors

  • Елена Ивановна Федюк Don State Agrarian University
  • Виктор Владимирович Федюк Don State Agrarian University
  • Ольга Николаевна Полозюк Don State Agrarian University
  • Ольга Владимировна Михеева Don State Agrarian University

DOI:

https://doi.org/10.28983/asj.v0i5.96

Keywords:

pigs, intestinal hormones, probiotics, fattening and meat quality, physico-chemical and histomorphological characteristics of meat

Abstract

It has been studied the complex action of intestinal hormones and probiotics “Vetom 1.1” and “Bifidobakterin” on the productivity of pigs. The application of the extract of in-testinal secretory apparatus and probiotics “Vetom 1.1” and “Bifidobakterin” promoted more efficient consumption of food, reduction the cost of pork production and improvement its quality characteristics. It is found out that the meat quality of carcasses, and or-ganoleptic characteristics of meat samples were the best in pork got from animals treated with these preparations. Physicochemical indicators were the best in pork got from, which was fed with extract of the duodenum in doses of 30-50 ml and probiotic “Bifidobakterin” indoses of 0.1-0.2 g, depending on the age.

Downloads

Download data is not yet available.

Author Biographies

Елена Ивановна Федюк, Don State Agrarian University

Doctor of Agricultural Sciences, Associate Professor of the chair “Agricultural Animals’ Breeding and Zoohygiene”, Don State Agrarian University. Russia.

Виктор Владимирович Федюк, Don State Agrarian University

Doctor of Agricultural Sciences, Associate Professor of the chair “Agricultural Animals’ Breeding and Zoohygiene”, Don State Agrarian Univer-sity. Russia.

Ольга Николаевна Полозюк, Don State Agrarian University

Doctor of Biological Sciences, Associated Professor of the chair “Therapy and Propaedeutics”, Don State Agrarian University. Russia.

Ольга Владимировна Михеева, Don State Agrarian University

Post-graduate Student of the chair “Agricultural An-imals’ Breeding and Zoohygiene” , Don State Agrarian University. Russia.

References

1. Использование экстракта двенадцатиперстной кишки и пробиотиков в свиноводстве / Е.И. Федюк [и др.] //Аграрный научный журнал. – 2017. – № 2. – С. 35–38.
2. Кабанов В.Д. Свиноводство. – М.: Колос, 2001. – 431 с.
3. Откормочные, мясные качества свиней при различных способах и дозах введения препаратов кишечных полипептидов / В.В. Федюк [и др.] // Ветеринария Кубани. – 2012. – № 1. – С. 7–9.
4. Полозюк О.Н., Колесников И.А., Полотовский К.А. Влияние биологически активных веществ на биохимические показатели крови подсвинков // Использование и эффективность современных селекционно-генетических методов в животноводстве: материалы 24-го заседания межвуз. координац. совета по свиноводству, пос. Персиановский, 22–23 окт. 2015. – пос. Персиановский, 2015. – С. 152–154.
5. Полозюк О.Н., Башкатова Н.А. Влияние условий содержания на рост и развитие молодняка // Вестник ДонГАУ. – 2015. – № 2 (8). – С. 9–11.
6. Пробиотики в животноводстве / В.И. Левахин [и др.] // Вестник мясного скотоводства. – 2013. – Т. 1. – № 79. – С. 7–10.

Published

2017-11-24

Issue

Section

Естественные науки

Most read articles by the same author(s)

1 2 > >>