Development and meat production of lamps at feeding with prebiotic preparation Kormomiks-MOS
DOI:
https://doi.org/10.28983/asj.y2020i1pp32-34Keywords:
probiotics, prebiotics, lambs, live weight, development, meat productivityAbstract
The results of the application of the prebiotic preparation “Kormomiks MOS” for the raising of rams of the Stavropol breed up to 8 months of age are presented. Its positive effect on the gain in live weight and meat productivity has been established. In terms of live weight, the superiority of the animals of the experimental groups over the control was 2.56 kg, or 7.5% (P> 0.999). Experienced animals had the best meat qualities. For pre-slaughter weight, the excess was from 5.2%, for the mass of chilled carcasses - from 1.16 kg (8.3%).
Downloads
Download data is not yet available.
References
1. Бирюков О.И. Использование пробиотического препарата «Ветом 1.1» при выращивании молодняка овец // Овцы, козы, шерстяное дело. – 2015. - № 3. С. 24-26.
2. Блинов В.А., Ковалева С.В., Буршина С.Н. Пробиотики в пищевой промышленности и сельском хозяйстве. – Саратов: Наука, 2011. – 171 с.
3. Бовкун Г. Пребиотическая добавка к рациону цыплят // Птицеводство. – 2004. – № 8. – С. 11–12.
4. Влияние коровой добавки Виусид-Вет на продуктивность и физиологическое состояние карпа / А.А. Васильев [и др.] // Ветеринария.– 2016. – № 7. – С. 57–59.
5. Значение, теория и практика использования гуминовых кислот в животноводстве / А.А. Васильев [и др.] //Аграрный научный журнал. – 2018. – № 1. – С. 3–6.
6. Использование микробиологических препаратов в кормлении молодняка крупного рогатого скота типа «Приобский» / Н.А. Ларина [и др.] // Международный научно-исследовательский журнал. – 2015. – № 10 (41). – С. 39–40.
7. Самаев И.Р., Бирюков О.И. Влияние пробиотического препарата «Био Плюс 2Б» на развитие и резистентность баранчиков // Овцы, козы, шерстяное дело. – 2015. – № 3. – С. 26–27.
8. Самаев И.Р., Бирюков О.И. Применение пробиотических препаратов при выращивании баранчиков цигайской породы // Научная жизнь. – 2016. – № 4. – С. 154–163.
2. Блинов В.А., Ковалева С.В., Буршина С.Н. Пробиотики в пищевой промышленности и сельском хозяйстве. – Саратов: Наука, 2011. – 171 с.
3. Бовкун Г. Пребиотическая добавка к рациону цыплят // Птицеводство. – 2004. – № 8. – С. 11–12.
4. Влияние коровой добавки Виусид-Вет на продуктивность и физиологическое состояние карпа / А.А. Васильев [и др.] // Ветеринария.– 2016. – № 7. – С. 57–59.
5. Значение, теория и практика использования гуминовых кислот в животноводстве / А.А. Васильев [и др.] //Аграрный научный журнал. – 2018. – № 1. – С. 3–6.
6. Использование микробиологических препаратов в кормлении молодняка крупного рогатого скота типа «Приобский» / Н.А. Ларина [и др.] // Международный научно-исследовательский журнал. – 2015. – № 10 (41). – С. 39–40.
7. Самаев И.Р., Бирюков О.И. Влияние пробиотического препарата «Био Плюс 2Б» на развитие и резистентность баранчиков // Овцы, козы, шерстяное дело. – 2015. – № 3. – С. 26–27.
8. Самаев И.Р., Бирюков О.И. Применение пробиотических препаратов при выращивании баранчиков цигайской породы // Научная жизнь. – 2016. – № 4. – С. 154–163.